Mot Holland med en bra start på börsveckan!

Helgen som precis passerade har jag spenderat i god vänner sällskap på ett handelsseminarium som hölls av företaget Markets.com. Min svaga sida hittills har varit teknisk analys, men efter en helg fylld med inspirerande tal, föreläsningar, utbildningar och after works så är kanske inte helt redo för att börja handla än, men åtminstone väldigt sugen på att fortsätta på samma spår och få in mer kunskap i en snygg kombination med erfarenhet.

Ingen har väl heller gått miste om att börsen svängt uppåt ganska kraftigt under förmiddagen för att Spanien blivit beviljade lån från EU. Vilket även får humöret att vända uppåt :)

Nu sitter jag faktiskt på tåget ner till Köpenhamn för att sedan åka vidare till Amsterdam. Det här är första gången någonsin som jag får ta ut semester, vilket känns..konstigt rent utsagt. Kan lätt konstatera att Sverige kommit på ett flummigt skattesystem, först får jag över 17 000 i skatteåterbäring och nu får jag vara ledig och få betalt för det. Kanon! - säger jag så länge jag är anställd på ett företag.

Vi är ett gäng på 11 personer som åker till Amsterdam från Unga Aktiesparare, Region Syd är ett kanongäng så det finns inga som helst tvivel om att detta inte kommer bli en bra vecka. Bland annat kommer vi att besöka JP Morgan, Heinekenbryggeri, diamantsliperi och annat gott. Hoppas givetvis på att få tid och möjlighet att ta en eller två öl på The Cave. Mer om det senare.

NP: Agalloch - Kneel to the Cross. Kan vara en av de bästa covers som har gjorts - någonsin.
//AT

New York, New York..

Jag hade väl kunnat ana att det inte skulle bli så många inlägg på den här bloggen med tanke på hur lite fritid jag har, men hur som helst - här kommer det!

För två veckor sedan fick jag uppleva New York för första gången och man kan mer eller mindre konstratera att jag blev kär i staden, kulturen, människorna och allt vad det innebär. Det var helt underbart, inte bara de gamla jazzklubbarna med tung improvisationsjazz eller symfoni-orkestern på Carnegie Hall, utan även sinnesstämningen man kände av när man var där.

Jag fick även medverka på ett seminarium anordnat av Swedish-American Chamber of Commerce där bland annat Manpowers VD medverkade och många andra svenskar som precis flyttat till USA och startat eget företag. Precis som det låter så var det väldigt inspirerande och temat för detta event var hur man ska "planera" sin karriär, eller om man överhuvudtaget ska göra det och isf hur man når dit ens drömmar går. Vägen dit är ju som mest intressant och det jag lärde mig under det seminariet var främst att våga misslyckas och göra det om och om igen, kunna hantera problem och lära sig nya saker av dem.
En annan sak som definitivt var anmärkningsvärd att arbetskraften måste vara enormt mycket billigare i USA, det är åtminstone inte lika krångligt att anställa någon där som det är i Sverige. Bara i en affär kunde det stå tio expediter och vänta n kunder. Inte helt fel, men ändock lite överdrivet. Gratis skumpa och jordgubbar fick man i vissa, lite mer lyxiga butiker vilket man givetvis inte tackade nej till.

Ja, ni kanske märker att jag är lagomt sugen på att flytta till NY, det finns väl inga tvivel om saken. Det är billigare att bo på Manhattan än Östermalm - vilket i sig är HELT sjukt, men ett faktum. Så, jag har väl ingen riktig plan än för vart jag ska börja, men jag har i alla fall något häftigt att se fram emot och något som driver mig framåt. 

/AT

RSS 2.0